Lækre kanelsnegle

Lækre kanelsnegle

 

 

Hjemme hos os må man kun spise slik og kager om fredagen. Det er en regel som vi har haft længe, dog har det kun været vores datter der var underlagt fredags-reglen, de voksne måtte godt indtage søde sager hver dag, når barnet sov selvfølgelig. Desværre har det også givet os et par ekstra cm. i omkredsen, og derfor har vi valgt at reglen skal gælde os alle. Det går faktisk ganske godt og så er det rart at gå og glæde sig til de søde sager som man før tog lidt for givet. Jeg kan nu gå og tænke på hvad jeg skal forkæle mig selv med, for når det kun er én dag om ugen, ja så skal det altså bare være ekstra godt.

I fredags bestemte jeg mig for at familien, inklusiv mig selv, skulle forkæles med hjemmebagte kanelsnegle. Jeg ELSKER kanelsnegle. Jeg kunne vitterlig spise dem morgen, middag og aften. No problem. Jeg lavede dem både i form og på bageplade.
Når man laver dem i en form, så bliver de lidt mere svampet og er uden tørre kanter. Hvis man laver dem på en bageplade skal man altid huske at putte snippen ind under sneglen, da det holder på formen og fyldet. 

 


Ca. 25 stk.

Ingredienser:

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 75 gram smeltet smør
  • 75 gram sukker
  • 500 gram mel

     Fyld:

  • 150 gram blødt smør
  • 5 spsk sukker
  • 5 tsk kanel

 

Sådan gør du:

  1. Tag gæren og smuldre den ud i den lunkne mælk og tilsæt derefter det smeltede smør forsigtigt til mælken.
  2. Tilsæt nu sukkeret som opløses i mælken. 
  3. Rør nu melet i og ælt dejen.
  4. Dejen skal nu hæve tildækket i 1 time.
  5. Bland blødt smør, sukker og kanel sammen i en skål. 
  6. Dejen rulles ud med en tykkelse på ca.½ cm.
  7. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen som en roulade. 
  8. Skær kanelsneglene ud i skiver.
  9. Sæt dem med en smule mellemrum i en springform eller på en bageplade.
  10. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. 

Pynt dem evt. med chokolade eller hvide glasur. 


 

Er du vims hvor var de gode! Det vare ikke længe før jeg laver sådan en omgang igen. 

MUMS!