Børnefødselsdag + Sunde bananmuffins

Børnefødselsdag + Sunde bananmuffins

Follow my blog with Bloglovin 

Hej derude

Vi er lige kommet hjem fra vores datters skovbørnehave hvor vi har holdt hendes fødselsdag i dag. Hendes rigtige fødselsdag er den 25 december, så den ligger jo altid i juleferien. Da der i forvejen sker så meget i december valgte vi, at vente med børne fødselsdagen til januar måned. Det var super hyggeligt og jeg kunne se at hun nød at være center of attention. Det var så hyggeligt og så var alle ungerne bare så søde og velopdragene! Der er ikke noget bedre end velopdragene unger.

I børnehaven er der regler omkring maden, ingen sukker og ikke noget med hvidt brød i madpakkerne. Så det var lidt af en udfordring, at finde på noget lækkert til ungerne. Heldigvis faldt jeg over en opskrift på sunde bananmuffins, UDEN sukker og UDEN mel. Jeg var dog ret skeptisk, eftersom jeg har prøvet utroligt mange forskellige alternativer til søde sager når jeg har været på kur, og de har stort set alle sammen bare smagt af æg. I de her muffins skulle der også mange æg i, så konsistensen bliver jo lidt ægget, men jeg siger jer, de smager ikke af æg nej, de smager sådan virkelig mega godt. Altså af sådan nogle sunde kager at være. Jeg syntes de smager lidt af en blanding af banan kage og krydderkage pga. kanellen. Krydder kage er min all time favorit kage. Mmmmm....krydderkage. 

Heldigvis var jeg ikke den eneste der syntes om kagerne, ungerne sagde højlydt "Uhhmmm" hvilket jeg tager som en meget fin kompliment. Pædagogen nævnte også, at det var sjældent de var så stille ved bordet. Så, de kan altså noget de bananmuffins.
Udover kagerne, så havde vi også frugt med til dem. Jeg fik desværre ikke taget noget billede af dem, for det gik pænt stærkt med at få det skåret og anrettet inden vi skulle afsted i morges. Men i har sikkert set det før, da jeg tror det er en, "gør frugt sjov" dille alle mødre kender. Man tager noget så fancy som et plastik glas og smider noget forskelligt frugt i, selvfølgelig skåret i mundrette bider. Derefter tager man en banan og skære den over i den ene ende, så den ligner en delfin og propper en vindrue i munden på den og stiller den til sidst ned i glasset. Bum...sjov frugt. Og det er ikke engang lyv. De små syntes lige pludseligt, at det var meget sjovere at spise noget der ligner den søde Flipper, mens de sad og sagde "nu skræller jeg huden af den, hahaha". Åh de kære børn. 

Anyways, eftersom det kan være ret så svært at finde sunde kager der også smager godt, vil jeg give jer opskriften her:


Ingredienser:

(ca. 16 stk.)

  • 4 stk. Bananer
  • 125 gram Havregryn
  • 6 stk. Æg
  • 2 tsk. Stødt kanel
  • 2 tsk. agepulver
  • 1 tsk. Vanillesukker
  • 1 spsk. Akaciehonning  
  • 1/2 tsk. Salt

 Sådan gør du: 

  1. Opvarm varmluft ovnen til 185 grader.
  2. Del bananerne i grove stykker med de øvrige ingredienser med en stavblender, til du har en ensartet masse.
  3. Hæld dejen i muffinforme og bag dem i ca. 20 minutter, eller til der ikke hænger dej ved,når du prikker i dem med en strikkepind.
  4. Lad muffinsene køle af.
  5. Bon Appetit 

Ha en dejlig blæsevejrs dag og nyd en kage eller to...de er jo sunde.